Mediumschap

Spirituele bijeenkomst – uitnodiging

Een medium is iemand die contact maakt met de spirituele wereld en via helderhorendheid, – ziendheid, en/of -voelendheid een doorgeefluik is van informatie, waarbij deze met volledig bewustzijn de informatie vertaalt. ( dit noemen we een reading).
Dit is iets anders dan een paragnost, dit is iemand die de energie rondom een persoon leest
(vanuit de aura en-of chakra’s). Een paragnost hoeft niet per se een medium te zijn, een medium is altijd een paragnost.

Een trance-medium is een medium als een kanaal om de lichtwereld aan het woord te laten in de meest zuivere vorm, zonder eigen interpretatie.
In plaats van als medium de helder-horende, -ziende, -voelende informatie met eigen woorden te interpreteren, doet een trance-medium een stap opzij om de mogelijkheid te geven aan de lichtwezens zelf zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Zij laat haar fysieke lichaam gebruiken door de lichtwezens.
Het is nooit zo dat het medium de regie verliest. Zij kan elk moment terugkeren indien gewenst.
Op deze wijze is het mogelijk te observeren dat de stem anders klinkt, de houding kan veranderen, de uitdrukking van het gezicht en de energie van de spreker kan waarneembaar zijn.
Er kan een gesprek tussen u en uw gids plaatsvinden, via deze channelling.
Het woord zegt het al: trance-medium wil zeggen dat het medium zichzelf in een staat van trance kan brengen waardoor de samenwerking met de spirituele wereld zo afgestemd kan worden, dat het medium als van achter een scherm meeluistert naar wat gezegd wordt. Ik weet meestal wel waar het over gaat, maar hoor niet alles.
Als dit wordt gedaan voor een groep toehoorders wordt een onderwerp besproken, een advies gegeven of men ontvangt bemoedigende woorden. Als dit gedaan wordt voor 1 persoon is dit een privé-channelling. Dit kan in aanwezigheid, of op afstand.

Een trance-medium kan verschillende kwaliteiten hebben om de 2 werelden bij elkaar te brengen.
Bovenstaande vertelt over het trance-spreken.
Het is ook mogelijk om in trance te schrijven. In beide gevallen spreken we van channeling.
Trance-schrijven lijkt op automatisch schrift. Over automatisch schrift spreken we als er geschreven wordt in afstemming met een inspiratiebron buiten onszelf. Dit kan in verschillende gradaties.
Een trance-medium zal schrijven vanuit een trance-staat, dus zelf niet aanwezig zijn bij wat er geschreven wordt. Dit kan zelfs in een taal zijn die het medium niet kent. Zo bestaan er ook trance-kunstenaars of – musici, die zo zonder opleiding stukken kunnen spelen of kunst produceren die herkenbaar is van overleden kunstenaars.