Kledinggroep Amsterdam “Het Plankier”

Wij zijn een groep vrouwen die zich bezighoudt met de vraag hoe kleding ons kan ondersteunen in onze persoonlijke ontwikkeling. Het kan gaan om het maken van eigen ontwerpen of gekochte kleding, zolang de maker zelf het maar draagt.

Onze passie voor kleding, accessoires e.d. delen wij graag – ook buiten het Plankier – met anderen. Maar in de kledinggroep gaan wij extra op onderzoek naar de relatie tussen vormgeving en ieders persoonlijke ontwikkeling. De één gaat daar dieper op in dan de ander. Daar is ieder vrij in.

We ontmoeten elkaar vijf keer per jaar in Amsterdam. Voor twee dagdelen wordt een ruimte gehuurd, die geschikt is voor een groep van ongeveer vijftien mensen. Op basis van een thema wordt een opdracht gegeven waarvan we het resultaat delen bij de volgende bijeenkomst.

Het zijn zeer inspirerende bijeenkomsten. Ervaringen worden uitgewisseld vanuit de basisvraag wat er met jou gebeurt als je de kleding draagt. Het kan ook gaan over de vorm, het materiaal, de kleur, combinatie, uitstraling, techniek, het effect op anderen.

Om alle vijf de dagen bij te wonen, kun je een strippenkaart kopen van € 150,- of kiezen voor het bijwonen van een enkele bijeenkomst waar je € 40,- voor betaalt. Dit is inclusief koffie en thee, lunch zelf meenemen.

We hebben een ruime middagpauze van anderhalf uur om in de omgeving rond te kijken voor inspiratie. Onze huidige locatie maakt het mogelijk om naar de Albert Cuijp te gaan, waar enkele stoffenwinkels zijn of bijvoorbeeld naar de Utrechtsestraat met mooie kledingzaken.

Praktische info:

Locatie: Weteringschans 74, 1017 XR Amsterdam

Data in 2020: 29 februari,  25 april,  13 juni,  5 september en  7 november

Tijd: 10.30 tot 17.00 uur

Aanmelden en betalen kan door een e-mail te sturen naar: info@lesleysandford.nl